Jak pić guaranę i przeżyć? Poradnik weterana
Hej!
Pewnie przeczytałeś już mój
niekończący się i nudny artykuł- wykład na temat właściwości i zastosowania
guarany? Jeśli nie, odsyłam tutaj. Wspomniałam tam także o jej niezbyt
ciekawym smaku. Z tej właśnie okazji stworzyłam specjalnie dla Ciebie trzy
(według mnie) ciekawe przepisy na turbo-
koktajle z guaraną w roli głównej. Musisz jedynie wiedzieć, że nie jestem
zwolenniczką wyciskania soków. Moją prawą ręką w kuchni (co pewnie już
dostrzegłeś) jest blender kielichowy; w razie wątpliwości, nada się także
ręczny ;) Mimo, iż wyciskarka wydobywa z produktów same najlepsze rzeczy,
zawsze odczuwam deficyt BŁONNIKA. Jeśli przeszkadzają Ci gęste koktajle z
owoców i warzyw, nie katuj się, wyciśnij z nich sok ;)
Kandydat nr 1
GRANAT PUŚCIŁ BURAKA
Składniki:
- 2 łyżeczki guarany mielonej
- Pół szklanki soku z buraka (może być świeżo wyciśnięty lub kupiony, np. z firmy Dawtona )
- Pół szklanki owoców granatu
- Łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 2 mandarynki (dla osłody życia J )
ZŁOTO HISZPANA
Składniki:
- 2 łyżeczki guarany mielonej
- Łyżka nasion szałwii hiszpańskiej (chia)
- Szklanka zaparzonej, posłodzonej łyżeczką słodzika mięty (najlepiej schłodzonej)
- 1 mango
- Łyżeczka kurkumy (opcjonalnie- co by zgubić parę centymetrów z biodrach :D )
ZZIELENIAŁY Z RADOŚCI
Składniki:
- 2 łyżeczki guarany mielonej
- Pół awokado
- 1 kiwi
- 1 ogórek (najlepiej gruntowy)
- Garść jarmużu
- Pół szklanki wody
- Natka pietruszki
P.S.
Komentarze
Prześlij komentarz