Fit pasta Rafaello do kanapek i nie tylko ;)
Nie sądzę, żeby ta pasta utrzymała się w Twoim słoiku dłużej niż jeden dzień.
Chyba, że to tylko ja jestem słodyczożercą praktykującym jedzenie wszystkiego wielką łyżką do zupy... 🤔
BIAŁKOWO - TŁUSZCZOWA PASTA KOKOSOWA
Składniki :
- 200 g bio worków kokosowych
- litr wody
- 4 miarki odżywki białkowej waniliowej (moja od ALLNUTRITION)
- łyżka ksylitolu
Chyba, że to tylko ja jestem słodyczożercą praktykującym jedzenie wszystkiego wielką łyżką do zupy... 🤔
BIAŁKOWO - TŁUSZCZOWA PASTA KOKOSOWA
Składniki :
- 200 g bio worków kokosowych
- litr wody
- 4 miarki odżywki białkowej waniliowej (moja od ALLNUTRITION)
- łyżka ksylitolu
Wrzuć wiórki do sporego garnka, zalej je wodą i zagotuj. Dodaj ksylitol. Mają się tak gotować przez godzinę. Następnie przerzuć całą masę do blendera (chyba, że Twój blender nie jest przystosowany do pracy z gorącymi posiłkami, wówczas odczekaj do przestygnięcia) i zblenduj na w miarę gładko. Twoja pasta nie będzie idealnie kremowa, ze względu na to, że kokos jest rośliną włóknistą i posiada bardzo dużo nierozpuszczalnego błonnika. Po pewnym czasie dodaj odżywkę i zblenduj do połączenia się składników. Swoją pastę przerzuć do dużego słoika i przechowuj w lodówce. Chyba, że już ją zdążyłeś zjeść :D
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz