Babeczki waniliowe z CIECIERZYCY

Które, wbrew moim oczekiwaniom wyszły bardziej puszyste niż ich rywalki w wersji mniej light. Oprócz swoich walorów wizualnych, jak i smakowych, są niskotłuszczowe oraz niskowęglowodanowe. Mało tego, są zabójczo łatwe w wykonaniu. 
I jak tu ich nie pokochać? :)

PROTEINOWE MUFFINKI Z CIECIERZYCY
Składniki na ok. 10 sztuk:
- puszka odsączonej ciecierzycy
- 5 białek
- 1 żółtko
- płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki ksylitolu/ 3 łyżki erytrytolu
- 1 miarka odżywki białkowej waniliowej

Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zblenduj na gładką masę. Napełnij nią foremki do babeczek na mniej więcej 2/3 wysokości. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut. 
Smacznego! :D


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Fit proteinowy wypasiony jabłecznik

Fit ciacha low carb z patelni

Fit szarlotka na biszkopcie z siemienia lnianego