Babeczki waniliowe z CIECIERZYCY
Które, wbrew moim oczekiwaniom wyszły bardziej puszyste niż ich rywalki w wersji mniej light. Oprócz swoich walorów wizualnych, jak i smakowych, są niskotłuszczowe oraz niskowęglowodanowe. Mało tego, są zabójczo łatwe w wykonaniu.
I jak tu ich nie pokochać? :)
PROTEINOWE MUFFINKI Z CIECIERZYCY
Składniki na ok. 10 sztuk:
- puszka odsączonej ciecierzycy
- 5 białek
- 1 żółtko
- płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki ksylitolu/ 3 łyżki erytrytolu
- 1 miarka odżywki białkowej waniliowej
- 1 miarka odżywki białkowej waniliowej
Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zblenduj na gładką masę. Napełnij nią foremki do babeczek na mniej więcej 2/3 wysokości. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Smacznego! :D
Komentarze
Prześlij komentarz