Lody dla każdego
Jak jest fit szarlotka, to muszą być też LODY. Bo czymże jest cieplutkie ciasto z jabłkami bez orzeźwiającego dodatku, i to w wersji ozdrowiałej?
Przepis jest dedykowany zagorzałym konsumentom odżywek białkowych różnego rodzaju. W swojej kuchni wykorzystuję białko serwatkowe od ALLNUTRITION. W tym przypadku nie spodziewaj się wyczynów godnych uczestników Masterchef. Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem blendera... wygrałeś.
KULOODPORNE LODY
porcji aż dwie
- 3 miarki (ok. 100g ) dowolnej odżywki białkowej
- pół puszki śmietanki kokosowej ( np. z Lidla, light )
Wszystkie składniki wrzuć do blendera kielichowego, blenduj około 5 minut (lody muszą się odrobinę napowietrzyć). Przełóż do odpowiedniego pojemnika i włóż do zamrażarki. Co godzinę sprawdzaj konsystencję i mieszaj ( zwróć szczególną uwagę na masę znajdującą się na ściankach pojemnika, musisz ją zebrać, żeby lody nie zamarzły na kość) Według mojej opinii, lody są już gotowe po 4 godzinach w zamrażarce. Jeżeli uznasz, że lody wystarczająco stężały, możesz się zabrać do najprzyjemniejszej części tworzenia nowych smaków ;) Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz